Kuchnia

kuchnia.przekąski, śniadania i kolacje

Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 1/4 szklanki wody
- 2 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli himalajskiej lub morskiej

Sposób przygotowania:
1) Siemię lniane zalewamy wodą i czekamy aż spęcznieje.
2) Mieszamy ze sobą mąkę, sól, paprykę i dodajemy mieszankę siemienia lnianego z wodą.
3) Ugniatamy lub miksujemy na gładką masę.
4) Wałkujemy cieniutko ciasto bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wycinamy dowolne kształty.
5) Na wierzchu posypujemy delikatnie solą i papryką.
6) Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation