Kuchnia

Bez glutenu

Brownie z kaszy jaglanej - odchudzone :)

Składniki :
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wrzątku
szczypta soli
50 ml oleju rzepakowego
3 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
orzechy włoskie i/lub migdały

Sposób przygotowania :
Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie a następnie we wrzątku ( pozbywamy się w ten sposób goryczki ). Przekładamy do garnuszka i gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu (we wrzątku z odrobiną soli). Studzimy , dodajemy pozostałe składniki (poza orzechami i migdałami) i całość miksujemy blenderem. Przekładamy na blachę (20/30) wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy orzechami i/lub migdałami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation