Kuchnia

Szynki, pasztety i pieczenie

1.Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn.
2
Pieczona łopatka wieprzowa
2.Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tymianek oraz rozmaryn, namoczoną bułkę i jajko. Całość energicznie wymieszaj.
3
Pieczona łopatka wieprzowa
3.Ułóż na wierzchu mięsa farsz, całość zroluj i zwiń dobrze sznurkiem.
4.Oprósz roladę Przyprawą do mięs Knorr. Obłóż plastrami słoniny. Wstaw do brytfanny, podlej wodą i piecz w rozgrzanym do 160ºC piekarniku przez 60 minut.
5
Pieczona łopatka wieprzowa
5.Podawaj z ziemniaczanym puree lub kaszą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation