Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Bananowe muffinki

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
½ łyżeczki sody oczyszczonej,
¼ szklanki kakao w proszku,
¾ szklanki brązowego cukru,
1 szklanka owsa,
jogurt grecki,
2 dojrzałe banany,
¼ szklanki oleju rzepakowego,
1 jajko, posiekana gorzka czekolada


Przygotowanie:

1.Nastaw piekarnik na 200 stopni Celsjusza.

2.W dużej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.

3.W osobnej misce połącz ze sobą brązowy cukier, owies, jogurt, pokrojone drobno banany, olej i jajko.

4.Kiedy składniki z punktu 3. osiągną konsystencję gładkiej masy, dodaj do nich mieszankę z punktu 2. i ponownie wszystko wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną czekoladę.

5.Włóż ciasto do papierowych foremek. Piecz babeczki 20 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation