Kuchnia

śniadania

Sałatka z tuńczyka i serka wiejskiego

Tuńczyk w wodzie 185 g (1 puszka)
Jaja kurze całe 240 g (4 szt.)
Serek wiejski 150 g
Ogórek kwaszony 200 g (2 średnie)
Musztarda 65 g (5 płaska łyżka)
Szczypiorek 40 g (4 płaskie łyżki)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)
Oregano 1 g (1 szczypta)

Jaja gotujemy i obieramy. Tuńczyka odcedzamy.
Jaja i korniszony kroimy w drobne kawałki i dodajemy do tuńczyka.
Następnie dodajemy serek ( nie odcedzamy ) , musztardę i przyprawy. Wszystkie składniki mieszamy.
Drobno siekamy szczypiorek ( można zostawić odrobinę do dekoracji ). Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Jeżeli sałatka jest za gęsta można dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation