Kuchnia

śniadania

Weekendowe comfort food, czyli pyszny i zdrowy omlet bananowy
. Sam omlet to 232,4kcal w tym 16,4g białka, 6,1g tłuszczu, 20,3g węglowodanów oraz 16,3g błonnika. Dla porcji ze zdjęcia, wzbogaconej o dodatki, wartości prezentują się następująco: 487,4kcal, 37,7g białka, 17,8g tłuszczu, 40,4g węglowodanów, 20,3g błonnika.


SKŁADNIKI:

40g otrębów żytnich
40g banana
1 jajko
2 białka
cynamon
pół łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek wody

DODATKI:

150g serka wiejskiego lekkiego
25g malin
20g jagód
35g banana
15g masła orzechowego

PRZYGOTOWANIE:

Otręby zmielić na mąkę i zmiksować z jajkiem, białkami i drobno pokrojonym bananem
Dodać cynamon, proszek do pieczenia oraz wodę i ponownie zmiksować
Smażyć na teflonowej patelni, bez tłuszczu, pod przykryciem
Po około 1,5 minuty przekręcić ostrożnie na drugą stronę, ponownie przykryć i smażyć jeszcze około 1 minuty

Później pozostaje dodać ulubione dodatki i nieziemsko pyszny i puszysty omlet gotowy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation