Kuchnia

makaron

Sałatka Conchiglie z krewetkami

składniki:
ugotowany makaron conchiglie - 250 gramów
krewetki gotowane - 10 sztuk
papryka czerwona grillowana - 1 sztuka
rzodkiewki - 5 sztuk
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
ząbek czosnku - 1 sztuka
majonez - 2 łyżki
jogurt naturalny - 3 łyżki
sok z połowy cytryny
pieprz
natka pietruszki - 1 łyżeczka

1. Krewetki oczyść i przekrój każdą wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, rzodkiewki w plasterki – następnie wraz z ugotowanym makaronem oraz natką przełóż do dużej miski.
2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z majonezem, jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodaj pieprz Cayenne i dokładnie wymieszaj.
3. Przygotowany sos dodaj do sałatki i wszystko razem wymieszaj. Następnie sałatkę przełóż do salaterki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation