Kuchnia

makaron

Spaghetti z pietruszkowym pesto - Blog kulinarny Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza - Gotowanie z pasją - Niepowtarzalne przepisy

Składniki
(przepis na 4 osoby)

60 ml oliwy z oliwek
25 g sera parmezan
2 ząbki czosnku
spory pęczek natki pietruszki
30 g orzechów włoskich
łyżka soku z cytryny
szczypta soli
250 g makaronu spaghetti

Przygotowanie:
Włożyć do blendera orzechy, parmezan, obrany czosnek, orzechy włoskie, natkę pietruszki, sok z cytryny i dodać szczyptę soli, a następnie miksować przez ok. 1 minutę, tak aby struktura pesto była grudkowata. Zagotować wodę z solą, włożyć makaron i gotować tyle minut, ile podano na opakowaniu, następnie ściągnąć z ognia i zostawić pod przykryciem na 2-3 minuty. Odcedzić makaron, dodać pesto i wymieszać. Podawać udekorowane listkiem natki pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation