Kuchnia

KUCHNIA - słodka

Domowa nutella.
Składniki: -2 szklanki orzechów laskowych - upieczonych, -2 łyżeczki kakao w proszku, -2 łyżeczki oleju rzepakowego, -3-4 łyżeczki stevia, -1/3 szklanki mleczka kokosowego, -1 szklanka gorzkiej czekolady (bez cukru!) - stopiona. Przygotowanie: Jeżeli masz pod ręką tylko świeże orzechy, rozgrzej piekarnik do ok. 300° i piecz je przez 10 - 15 minut, aż zbrązowieją. Jeżeli kupiłaś już upieczone, przejdź do następnego etapu. Orzechy i cukier miksuj w blenderze na gładki krem. Roztop czekoladę w rondelku i połącz w orzechami. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać więcej cukru, lub mleczka kokosowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation