Kuchnia

kuchnia

Cukinia z papryką z piekarnika

Składniki:

1 cukinia
450 g świeżej papryki
1 ½ łyżeczki sproszkowanej chili
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
½ łyżeczki czosnku granulowanego
½ łyżeczki cebuli granulowanej
1/8 łyżeczka soli
1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
¼ szkl. bułki tartej
1 łyżka oleju roślinnego

cukinia-z-papryka-z-pierkanika

Sposób wykonania:
Umytą paprykę pokroić na paski, usuwając gniazda nasienne.
Cukinię również umyć po czym pokroić na mniejsze kawałki.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i posypać bułką tartą.
Przełożyć do niego warzywa.
Natomiast chili wymieszać z posiekaną natką pietruszki oraz czosnkiem i cebulą granulowaną.
Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
Gotową mieszankę przełożyć do warzyw.
Całość dokładnie wymieszać.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać ok. 40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation