Kuchnia

ZUPY

Krem z selera

duży seler 1,5 l wody lub bulionu łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnego mleka 150 ml śmietanki sól, pieprz starty ser żółty Seler obrać i pokroić w cienkie krążki, włożyć do rondla. Zalać wrzącą wodą (wtedy dodać sól i pieprz) lub bulionem i gotować pod przykryciem około 20 minut - aż seler będzie miękki. Zmiksować przy użyciu blendera. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem i wlać do zupy. Dodać śmietankę - jeśli zupa będzie jeszcze za gęsta dolać wody i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać posypaną żółtym serem. - See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/01/krem-z-selera.html#sthash.BlcFsclS.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation