Kuchnia

Kuchnia

Zupa krewetkowa - składniki:
20 gotowanych krewetek
2 litry bulionu z kostki krewetkowej
4 łyżki sosu rybnego
2 papryczki chilli
dymka
sok z 1/2 limonki
250 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka świeżego imbiru
pieprz, sól
oliwa z oliwek
Zupa krewetkowa - przygotowanie:

Zagotuj bulion i trzymaj na niewielkim ogniu. Oczyść krewetki, jeżeli tego wymagają. Posiekaj dymkę, chilli (wyjmij pestki) i imbir, a następnie podsmaż na oliwie z oliwek. Wrzuć do bulionu. Do wywaru dodaj również sok z limonki i sos rybny. Rozkręć bulion tak, aby zaczął się gotować, a następnie wrzuć krewetki. Pod przykryciem zostaw na 40 minut. Następnie, dodaj mleko kokosowe.

Zupa krewetkowa powinna być serwowana na świeżo po ugotowaniu, dlatego rozlej ją na porcję jeszcze zanim ostygnie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation