Kuchnia

grzyby

Pieczarki nadziewane fetą i szpinakiem

1 duza cebula, pokrojona w mala kostke
250-300g posiekanego, mrozonego szpinaku - odmrozonego i dobrze odcisnietego
1 zabek czosnku drobno posiekany (niekoniecznie)
100g pokruszonej fety
100g serka Philadelphia
2-3 plasterki chudego bekonu, podsmazonego na rumiano i pokruszonego
sol, pieprz, troche ostrej papryki
48 sporych pieczarek

Rozgrzac piekarnik do 190ºC.
Cebule zeszklic na oliwie az bedzie miekka, okolo 5 minut, przelozyc do miski - dodac szpinak, fete, czosnek, serek Philadelphia i bekon, dobrze wymieszac. Przyprawic do smaku sola, pieprzem ewentualnie ostra papryka.
Pieczarki oczyscic, pozbawic ogonkow, lekko skropic oliwa i ulozyc na blasze wglebieniem do gory. Lekko oproszyc sola i pieprzem i podpiec w piekarniku okolo 10-15 minut az wypelnia sie plynem - odwrocic i piec przez nastepne 15 minut.
Wyjac z piekarnika, wypelnic nadzieniem i podpiec okolo 10 minut, az nadzienie bedzie cieple.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation