Kuchnia

Przepisy - jajka

JAJKA FASZEROWANE KUKURYDZĄ - składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
5 łyżek kukurydzy z puszki
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka ostrej musztardy (np. sarepskiej)
sól i świeżo zmielony pieprz
do dekoracji: szczypiorek
JAJKA FASZEROWANE KUKURYDZĄ - sposób przygotowania: Ostudzone i obrane jajka przekrój na pół. Żółtka wyjmij i rozgnieć widelcem w misce. Dodaj kukurydzę, majonez, jogurt i musztardę. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, możesz dodać jeszcze trochę majonezu lub jogurtu. Farszem wypełniaj połówki białek. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation