Kuchnia

zupy

Składniki:
puszka cieciorki
2-3 szklanki wody
4 ziemniaki
cebula
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów (krojonych)
4 łyżki śmietany 12 %
1-2 łyżeczki curry
chilli
olej
Na początek musimy podgotować trochę ziemniaki, które oczywiście wcześniej obieramy i kroimy w kostkę (nie za drobną!). W drugim garnku gotujemy na małym ogniu wodę z odsączoną cieciorką. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ma być lekko podsmażona, więc nie trzymamy jej na ogniu zbyt długo.
Gotową cebulkę oraz pomidory wraz zalewą wrzucamy do cieciorki i wszystko razem gotujemy około 10 minut. Po tym czasie cieciorkę lekko rozgniatamy tłuczkiem tak, by jej część była rozdrobniona i nasza zupa nieco się zagęściła. Na tym etapie dorzucamy ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą miękkie. Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawy. Smacznego ;).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation