Kuchnia

zupy

Zupa z awokado i jarzyn
Składniki:

duże dojrzałe awokado
puszka pomidorów
por
papryczka chili
2 łyżki soku z cytryny
łyżka oleju roślinnego
ząbek czosnku
1/2 l bulionu warzywnego
150 ml mleka


Przygotowanie:

Awokado obrać i zmiażdżyć widelcem, dodać sok z cytryny i odstawić na kilka minut. W garnku rozgrzać olej, dodać kukurydzę, pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, papryczkę i smażyć kilka minut, aż zmiękną.

Połowę obsmażonych warzyw włożyć do blendera, dodać awokado i miksować do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć do czystego garnka. Wlać bulion i mleko, dodać resztę warzyw, gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation