Biżuteria

Biżuteria

Ciasto marchewkowe
Składniki:

- 1,5 szklanki startej marchwi

- 2 szklanki mąki

- 1,5 szklanki cukru

- 1 szklanka oliwy

- 4 jajka

- 1 łyżeczka sody

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

- przyprawa do pierników lub cynamon

- aromat migdałowy

Wykonanie:

Utrzeć oliwę z cukrem. Wbijać do tego po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dosypać mąkę, proszek, sodę i przyprawę do pierników. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Na koniec dodać kilka kropel aromatu.

Ciasto przełożyć do blaszki wysypanej bułką tartą i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.

Smacznego :)

http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation