Kuchnia

Przepisy

Ciastka pieguski

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka masła
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
+ dodatki (u mnie: suszona żurawina, czekolada mleczna i deserowa pokrojona w kosteczkę, posiekane orzeszki ziemne)

Sposób przygotowania:

1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki.
3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów.
4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego zrumienienia).

Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation