Kuchnia

Kulinaria

Składniki (3 porcje):

• 1 duże mango (po obraniu ok. 300 g miąższu)
• 1 melon
• 100 g jogurtu naturalnego
• 1 granat
• opcjonalnie 2-4 łyżeczki cukru, w zależności od słodkości owoców

Wykonanie:

Mango i melona obieramy. Pokrojone kawałki mango i melona wkładamy do blendera i dodajemy jogurt oraz ewentualnie 2 łyżeczki cukru, jeśli owoce nie są zbyt dojrzałe. Wszystko razem miksujemy. Następnie obieramy granat, wrzucamy go do blendera i ewentualnie dodajemy 2 łyżeczki cukru, jeśli jest bardzo kwaśny (tak było u mnie ;)). Miksujemy. Do szklanek wlewamy najpierw po łyżeczce zmiksowanego granata, a kolejnie koktajl melonowo-mangowy. Na koniec rozlewamy po równo resztę zmiksowanego granata.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation