Kuchnia

przystawki

Tortilla z plastrami wędzonego łososia - Przepis
Składniki dla 4 osób:

4 pszenne placki tortilla
150 g kremowego serka twarogowego (np. philadelphia)
1 łyżka sosu Pesto z bazylii
Garść zielonych oliwek bez pestek BORGES
Sok z ½ cytryny
Sól, biały pieprz do smaku
400 g wędzonego łososia w plastrach
1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
100 g suszonych pomidorów
1 mały ogórek: obrany, oczyszczony i pokrojony w paski

Sposób przygotowania:
Biały ser zmiksować blenderem z sosem Pesto, oliwkami oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku.
Łososia pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z mieszanką sałat, pokrojonymi
w paski suszonymi pomidorami i ogórkiem.
Placki tortille posmarować białym serem. Na nich umieścić przygotowaną wcześniej sałatę. Tortille zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Tak przygotowane podawać z mieszanką ulubionych sałat i sosem vinaigrette.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation