Kuchnia

przystawki

Przepisy Magdy Gessler - jaja w sosie musztardowym -
8 jaj 200 ml dobrego majonezu (najlepiej domowy) 5 łyżeczek
 musztardy Dijon 5 łyżeczek
 musztardy rosyjskiej 1 łyżka
 kwaśnej śmietany 1 łyżka
 octu winnego 1 łyżeczka gorczycy mały pęczek
 
szczypiorku sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Ułóż jajka na talerzu.
Przygotuj sos: gorczycę utłucz w moździerzu, wymieszaj majonez z musztardami, śmietaną gorczycą i octem. Dopraw do smaku sola, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru. Polej sosem jajka. Podawaj posypane siekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation