Kuchnia

OBIAD

Polędwiczki wieprzowe w tymianku z warzywami
1
Jestem ostatnio zauroczona tymiankiem do mięsa. Takie zwyczajne ziółko zdawałoby się, a efekt za każdym razem inny.



Danie dla 3 osób

Czas wykonania: 30 min

50-60 dag polędwiczki wieprzowej

15-20 dag ryżu

dowolne warzywa

olej

tymianek

sól

pieprz

1. Mięso umyj, pokrój na ok 1 cm plastry, delikatnie rozbij je palcami, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem. Pozostaw na 20 min.

2. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

3. Polędwiczki umieść na patelni i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, aż do miękkości. Czujesz ten zapach?….to tymianek:)

4. Uważaj, żeby nie przypalić mięsa, podsmażamy je z każdej strony, aż do momentu, w którym się lekko zrumieni. 5. Ja podałam moje polędwiczki z ryżem i ulubionymi warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation