Kuchnia

Food

Gofry Twarogowe - Dukan

125g lub 100g twarogu
3 łyżki otrębów
słodzik 7 rozkruszonych tabletek
1 jajko
aromat waniliowy
3/4 lub 0,5 łyżeczki sody
jeśli masa za sucha dodać ok 2 łyżek mleka
Przepis może mieć 2 wersje oddzielone "lub" w zależności od głębokości i szerokości gofrownicy, chodzi o to, by ciasto nie wyleciało bokiem. Gofry są treściwe, chrupiące i można się nimi najeść
Gofrownicę (jeśli stara i przywiera natrzeć olejem) rozgrzać bardzo mocno.
Składniki wymieszać w podanej kolejności, podzielić na 2 części, nałożyć na rozgrzane płytki.
Piec do drugiego zgaśnięcia diody. Zakładając, że każda gofrownica piecze tyle samo
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation