Kuchnia

coś na ząb

Elegancka i pyszna.
​Pieczeń rzymska


Składniki na 4 porcje:

1 czerstwa bułka
4 jajka
800 g mieszanego mięsa mielonego
1 łyżeczka średnio ostrej musztardy
Sól, pieprz
150 ml bulionu
Łyżeczka maki
1 łyżka sosu do pieczeni ciemnego (instant)
½ pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 3 jajka ugotować na twardo, obrać.

Bułkę odcisnąć, zmieszać z mięsem mielonym, jajkiem, musztardą i doprawić solą i pieprzem. Uformować pieczeń umieszczając w środku gotowane na twardo jajka. Umieścić na nasmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę.

Pieczeń zdjąć, a na blachę wlać 150 ml bulionu, wymieszać, powstały sos zlać, przecedzić i zagęścić sosem do pieczeni. Pieczeń posypać posiekana natką pietruszki i podawać z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation