Kuchnia

Naleśniki pomidorowe

Sernikowa pieczona jaglanka


PIECZONA JAGLANKA SERNIKOWA
/1 porcja/

50 g kaszy jaglanej (pół woreczka)
szczypta soli
łyżeczka pasty waniliowej
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
łyżka konfitury wiśniowej bez dodatku cukru
ekologiczne płatki kokosa do dekoracji
jajko
125 g twarogu mielonego (pół kostki)

Kaszę przepłukać, ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, cukrem i pastą waniliową.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę konfitury, przykryć pozostałą częścią.
Po wierzchu posypać płatkami kokosa.
Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation