Kuchnia

Słodkości

Babeczki czekoladowe

Składniki:

125g masła
125g czekolady gorzkiej
3 jajka
150g cukru
100g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka i cukier ubić na puszystą masę. Dalej miksując dodać przestudzoną czekoladę.
W osobnej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać stopniowo do ciasta dalej miksując, ale na małych obrotach. (Ciasto będzie dość gęste).
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pianę do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na muffinki, wyłożoną papilotkami.
Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 min. w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation