Kuchnia

kuchnia

PEŁNOZIARNISTE GOFRY BANANOWO-CZEKOLADOWE /6 dużych gofrów/
3/4 cup (240ml) mąki pszennej
3/4 cup mąki pszennej razowej
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki naturalnego cukru
1 1/2 cup maślanki
2 białka jaj
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka wanilii
2 dojrzałe banany
1/2 szklanki posiekanej ciemnej czekolady

Zmiksować banany z maślanką. Wlać do miski i połączyć z roztrzepanymi białkami, wanilią i olejem. Pozostałe składniki wymieszać i dosypać do bananowej mieszanki.
Rozgrzać gofrownicę, nałożyć kilka łyżek ciasta i piec gofry.
Podałam z bitą śmietaną i dodatkową czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation