Kuchnia

serniczki

Ala piecze i gotuje: Torcik tęczowy bez pieczenia Składniki:

1 galaretka truskawkowa Winiary
1 galaretka arbuzowa Winiary (375 ml)
1 galaretka jagodowa Winiary (375 ml)
2 łyżeczki żelatyny
1 puszka mleka niesłodzonego
biszkopty
truskawki
borówki

Przygotowanie:
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody i wymieszać. Do galaretki arbuzowej i jagodowej dodać po 1 łyżeczce żelatyny i osobno przygotować w szklance gorącej przegotowanej wody. Wszystkie galaretki odłożyć do lekkiego stężenia. Zimne mleko zmiksować, podzielić na trzy części i wlać do tężejących galaretek. Galaretki zmiksować na najwyższych obrotach do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty. Na środek tortownicy wlewać na przemian po 2 łyżki masy. Masa sama będzie się rozpływać na boki. Włożyć na 4-5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation