Kuchnia

na słono/przekąski

Żółta sałatka

Składniki:

1 woreczek ryżu
5 jajek
1 żółta papryka
250 g sera żółtego
100 g twardej mozzarelli
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
1 słoik selera
6 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kosteczkę.
Paprykę umyć, oczyścić, następnie pokroić w kostkę.
Ser żółty, oraz mozzarellę również pokroić w kostkę.
Ananasy odsączyć, pokroić w ósemki.
Kukurydzę i selera odcedzić.
Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, dodać majonez i jogurt naturalnie, dokładnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation