Kuchnia

pasty do chleba

PASTA NA OSTRO Z BAKŁAŻANA :
1 bakłażan
1 cebula, drobno pokrojona
1 puszka pomidorów
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
1 papryczka chilli, bez pestek, drobno pokrojona
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
2 łyżki oleju
sól, słodka papryka do smaku
Bakłażana kroimy na pół, solimy, polewamy oliwą i pieczemy w piekarniku około 30 minut. Studzimy i drobno kroimy. W garnku podpiekamy na oleju czosnek z cebulą, dodajemy pomidory z puszki, bakłażana i papryki. Dusimy około 20 minut aż warzywa będą miękkie a płyny odparują. Pasta powinna być gęsta. Doprawiamy do smaku przyprawami, uwaga ! jest ostra, jeżeli takiej nie lubimy omijamy papryczkę chilli lub dodajemy tylko kawałek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation