Kuchnia

Salatki i male conieco

Składniki:

pieczarki – sztuk według uznania
pół cebuli lub szczypiorek
odrobina sera fety
łyżka śmietany
boczek
pieprz

Pieczarki obieramy, usuwamy nóżki, pozostawiając jedynie kapelusze. Nóżki kroimy w drobną kostkę. Smażymy ze szczypiorkiem (cebulą) oraz czosnkiem. Następnie dodajemy pokruszoną fetę (nie można wziąć za dużo gdyż farsz będzie za słony) oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Główki pieczarek gotujemy w wodzie przez 2 minuty (ja do wody dodałam odrobinę przyprawy uniwersalnej).

Po wystudzeniu pieczarek nakładamy do kapelusza farsz. Każdą pieczarkę przewiązujemy paskiem boczku. Spinamy wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 20 minut (do momentu aż boczek się ładnie przypiecze). Podajemy na zimno. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation