Kuchnia

Salatki i male conieco

Bardzo szybka przekąska

kładniki na 12 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
ok. 70g szynki lub innej wędliny
ok. 100g startego na tarce żółtego sera
ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duże jajko
60ml kwaśnej śmietany np. 18%
sól, pieprz

Ciasto lekko rozwałkować. Szklanką o wymiarach ok. 8cm wyciąć 12 kółek. Foremkę na muffinki (babeczki) nasmarować lekko masłem. Włożyć kółka, każde nakłuć widelcem. Nałożyć szynkę i ser. Jajko lekko ubić ze śmietaną. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Do każdego otworu wlać po łyżeczce masy. Piec w nagrzanym do 180-190 piekarniku ok. 25 minut. Serwować na ciepło.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation