Kuchnia

lekkie posiłki

Sałatka "zielone listki"
składała się z następujących produktów:
- pomidory,
- kukurydza,
- ser feta,
- garść słonecznika (niesolonego!),
- garść siemienia lnianego,

Następnie "warstwa zielona" :
- szpinak,
- roszponka,
- kiełki brokuła,

Zazwyczaj robię tak, że najpierw układam "warstwę zieloną", a na nią resztę składników i tak 3x :) Tak ułożoną sałatkę po prostu łatwiej się nakłada (nie trzeba "nurkować" na sam spód, żeby nabrać wszystkie składniki).

Po nałożeniu na talerz polewam odrobiną oliwy i octu balsamicznego (nie robię tego bezpośrednio do naczynia "głównego" ponieważ ocet zmasakruje wszystko jak to trochę postoi w lodówce ;) )
Często jem ją z pieczywem ( najlepiej z masłem czosnkowo-ziołowym mmmm :)), lub np. z kaszą gryczaną ( do kaszy odrobina masełka i natka pietruszki ).

Poza walorami smakowymi sałatka ta jest bardzo ZDROWA i lekka :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation