Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETA.

Na pierogi potrzebujemy:
- 3 szklanki mąki
- szklanka gorącej wody
- pół łyżeczki soli
- łyżeczka oleju

Na farsz potrzebujemy:
- 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- opakowanie (ok.250g) fety
- 2-3 ząbki czosnku

Szpinak wrzucamy na patelnie i dusimy do momentu odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz rozdrobniony ser feta. Nie solimy, bo feta jest już wystarczająco słona. Chwilę jeszcze smażymy. Z podanych składników wyrabiamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka. Nakładamy farsz i zaklejamy. Wrzucamy do wrzącej wody. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze ok. 1-2 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation