Kuchnia

Warzywa

Coleslaw z rodzynkami
Łatwa, szybka i smaczna. Wbrew dodatkowi rodzynek nie jest wcale za słodka. Może być wspaniałym dodatkiem do pieczonych mięs, drobiu, czy ryb. Najsmaczniejsza jest gdy się ją przygotowuje z młodej kapusty. Przepis z blogu http://kuchniapelnamagii.blogspot.com/

Coleslaw z rodzynkami
¼ główki kapusty
1 marchewka
1 mała cebula
3 łyżki rodzynek
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
sok z cytryny, cukier

Kapustę poszatkować – jeżeli kapusta nie jest młoda to można ją posolić i odstawić na 30 minut aby zmiękła. Marchewkę zetrzeć. Cebule pokroić w drobną kostkę, przełożyć na sitko, przelać wrzątkiem. Kwaśną śmietanę, majonez, oraz sok z cytryny wymieszać w miseczce. Dodać cukier, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Do większej miski przełożyć kapustę, marchewkę oraz cebulę. Zalać warzywa przygotowanym sosem. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki i podajemy dopiero po kilku godzinach, gdy smaki składników dobrze się przegryzą, a cała sałatka będzie mocno ochłodzona.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation