Kuchnia

smacznie

Wiosenny omlet

Składniki:
2 jajka,
kilka zielonych szparagów,
mała cukinia,
garstka liści szpinaku,
parmezan,
oliwa,
masło,
czosnek,
sól, pieprz

Przygotowanie:
W małym garnuszku gotuje szparagi - w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru i odrobiną masła. Wystarczą dosłownie 4 minuty i szparagi będą gotowe. Obieraczką do warzyw kroję cukinię na wstążki, które następnie przesmażam minutkę na patelni, na oliwie z dodatkiem małego zmiażdżonego ząbku czosnku. Cukinię ściągam z patelni, dodaję ociupinkę masła i wlewam roztrzepane jajka (z dodatkiem soli i pieprzu), kiedy jajka zaczynają się ścinać ścieram troszkę parmezanu. Następnie układam świeże liście szpinaku, po chwili układam cukinię i szparagi. Gotowy omlet przekładam na talerz, ścieram jeszcze troszeczkę parmezanu i gotowe.

* zamiast parmezanu możemy użyć ricotty, pokruszonej fety czy chociażby cheddaru.

SMACZNEGO!

Źródło: kuchnia.wp.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation