Kuchnia

sałatki

Sałatka z awokado

Składniki:

awokada [2 szt.]
jajka [4 szt.]
wędzony łosos [150 g]
żółta papryka [1 szt.]
ryż [100 g]
ogórek zielony [1 szt.]
pęczek szczypiorku [1 szt.]
majonez [250 ml]
sól [1 szczypta]
pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Ryż gotujemy do miękkości. Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w kostkę. Jajka i ogórka kroimy w kostkę, łososia w paseczki.

W salaterce układamy warstwowo:

- awokado

jajka

odrobina majonezu

sól i pieprz

ryż

ryba

majonez

sól i pieprz

papryka

szczypiorek

majonez

sól i pieprz

ogórek

Przed podaniem można jeszcze dodatkowo posypać rzeżuchą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation