Kuchnia

imprezowe

szybka pizza z patelni -10 minut robienia i tyle samo smażenia

SKLADNIKI NA CIASTO: 6 łyżek mąki, 2 jajka, woda, 2 parówki, szczypiorek, sól i pieprz,

DODATKI 2-3 łyżkikoncentratu pomidorowego lub keczupu, oregano, ser żółty, olej do smażenia *oczywiscie mozesz dać własne składniki np papryke, pieczarki, oliwki

PRZYGOTOWANIE: przesianą mąke zmiksować z jajkami, dodając trochę wody, żeby ciasto nie byłó zbyt żadkie ani zbyt gęste. dodać soli i pieprzu do smaku. Parówki i szczypiorek drobno pokroić dodac do ciasta. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wylać ciasto. Rozsmarować je na całej powierzchni. Smazyć aż placek na spodzie będzie rumiany, wtedy zmniejszyć mocno ogień i przewrócić placek na drógą strone za pomocą dwóch łopatek. Posmarować koncentratem lub keczupem. Oprószyć oregano i obsypać startym serem. smażyć pod przykryciem, aż ser będzie całkowicie stopiony. Oczywiście jest to wersja podstawowa,można użyc swoich ulubionych dodatków. I jeśli ktoś woli cienkie ciasto to wystarczy zmniejszyć ilość mąki o połowę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation