Kuchnia

Sałatki, surówki + gotowane, smażone i duszone warzywa

2 brokuły
30 dag czerwonych winogron
100 g żółtego sera,
pół szklanki pestek słonecznika

Sos:
4 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżeczki octu balsamicznego
sól i pieprz

Blanszujemy brokuły: dzielimy je na różyczki i dokładnie myjemy w zimnej wodzie, po czym wrzucamy je do wrzącej wody z odrobiną soli i gotujemy bez przykrycia 2-3 minuty. Po ugotowaniu, odsączamy brokuły i przelewamy je zimną wodą. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Wybieramy pestki. Ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Pestki słonecznika prażymy lekko na patelni.

Przygotowujemy sos:
Mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy odrobinę octu balsamicznego i doprawiamy solą i pieprzem.

Wszystkie składniki łączymy w misce i polewamy sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation