Kuchnia

Śniadania

Grahamka z kolorowym twarożkiem

Składniki: 1 kajzerka wieloziarnista, 3 łyżki twarożku półtłustego, 1 mały pomidor, ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 żółte pomidorki koktajlowe, mały kartonik soku pomarańczowego, 100%, jabłko, garść orzechów włoskich.

Przygotowanie: Do twarożku dodajemy drobno pokrojonego pomidora oraz koncentrat, mieszamy. Smarujemy pastą obie części rozkrojonej grahamki. Na jedną z nich nakładamy przekrojone żółte pomidorki koktajlowe, a następnie przykrywamy drugą częścią bułki.

Podanie: zapakować do lunchboxu z soczkiem pomarańczowym, jabłkiem i orzechami.

Komentarz dietetyka: Jeśli dziecko nie lubi tradycyjnego pieczywa pełnoziarnistego, przekonaj je do grahamki, która jest puszysta i delikatniejsza w strukturze. Pasty twarogowe, do których możesz dodawać różne warzywa, ciekawie urozmaicą szkolne kanapki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation