DIY - zrób to sam

alkochole

Babeczki Biały Michałek składniki (12 sztuk):
2 jajka
2 żółtka
75g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
70g masła
2 łyżki mleka
100g cukierków 'Białe Michałki'
50g białej czekolady
70g mąki pszennej
50g mielonych orzechów, bez skórki (dałam pół na pół arachidowe i migdały)
po dużej szczypcie proszku do pieczenia, sody i soli (po 1/8 łyżeczki)
2 łyżki jogurtu naturalnego
6 cukierków 'Białe Michałki', przeciętych na połówki

Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Jajka, żółtka, cukier oraz wanilię ubić na gęstą, jasną pianę. Masło roztopić w garnuszku z mlekiem. Ciepłym zalać posiekane 100g cukierków i białą czekoladę, wymieszać na gładką masę - ostudzić. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Połączyć z mielonymi migdałami. Do ubitych jajek wlewać czekoladę, mieszać na małych obrotach miksera. Następnie dodać suche składniki oraz jogurt. Gotowym ciastem napełnić papilotki. Do każdej babeczki włożyć po połowie cukierka. Piec 16-18 minut w 175st.C do suchego patyczka. Ostudzić na kuchennej kratce. Można delikatnie oprószyć cukrem pudrem.

Buon Appetito! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation