Kuchnia

la france

Łosoś w ciescie francuskim
Składniki
Około 300 gram łososia
1 opakowanie ciasta francuskiego 275 gram
2 pory białe części
Około 3 łyżki masła sklarowanego
2 łyżki koperku
1 łyżka musztardy
Sok z cytryny i ewentualnie otarta skórka z cytryny
1 jajko
Sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do ryb
Wykonanie
Łososia pokroić w kostkę, skropić cytryną i przyprawić.
Por pokroić w krążki i zeszklić na masełku , dodać koperek, doprawić do smaku i przełożyć na sitko na około 30 minut. Następnie połączyć łososia i por z koperkiem. Ciasto podzielić na 2 częsci.
Jedną częsć posmarować musztardą, nałożyć masę rybną, przykryć ciastem, brzegi zlepić, posmarować jajkiem. Wierzch ponacinać.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation