Kuchnia

Kuchnia SMAROWIDŁA

PASTA PSEUDO-JAJECZNA NR 1. PASTA Z CIECIORKI I KASZY JAGLANEJ

Składniki:


1 szklanka ugotowanej cieciorki
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 -3/4 łyżeczki soli czarnej
4 łyżki oliwy
czarny pieprz
łyżeczka kurkumy
pęczek szczypiorku
parę łyżek wody



Przygotowanie:

♥ Cieciorkę i kasze jaglaną umieść w kielichu blendera.

♥ Zacznij miksować i dodaj oliwę.

♥ Zmiksuj wszystko na pastę. Jeśli jest za gęsta dodaj troszkę wody.

♥ Dodaj sól czarną, kurkumę i świeżo zmielony pieprz.

♥ Szczypiorek posiekaj drobno i dodaj do masy.

♥ Całość dobrze wymieszaj.

♥ Przechowuj w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation