Kuchnia

Omlety, naleśniki, pankejki

Pancakes proteinowe! Moje sniadanie o 13:00
Emotikon wink
makro poniżej.

1/3 szklanki (35g) zmiksowanych płatków owsianych (użyłam żytnich)
1 łyżka mąki pszennej razowej organic
1 miarka odżywki proteinowej (ja użyłam izolatu truskawkowego Amix)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duże białko jaja
2 łyżku jogurtu greckiego
3 łyżki wody/mleka
1 kropelka ekstraktu migdałów/olejku migdałowego
1/2 brzoskwini
40g malin

Zmieszać suche produkty (zmiksowane płatki owsiane, mąka razowa, odżywka proteinowa, proszek do pieczenia). Dodać wodę/mleko, jogurt grecki, białko jaja oraz ekstrakt migdałowy. Dokładnie wymieszać. Pancakes smażyć na średnim ogniu (u mnie 6/10) z dwóch stron, na chusteczkę higieniczną lub papier wylać kropelkę oleju i przetrzec nią patelnię. Gotowe pancakes polać jogurtem, posypać brzoskwiniami i malinami. Można dodać listek mięty.

491 kcal, Tłuszcze: 14,9 Węgle: 87,6 Białka 42,8
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation