Kuchnia

POEZJA SMAKU

Ciasto francuskie z brokułem i mozzarellą

Składniki:

4-6 płatów mrożonego ciasta francuskiego
1/2 brokuł
1 cebulka (miałam czerwoną)
1-2 duże kulki mozzarelli (albo ser pleśniowy)
1 jajko (do posmarowania ciasta)
1 łyżka oliwy (do smażenia)

Ciasto francuskie z brokułem i cebulką

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozmroź, podziel na równe kwadraty, a następnie delikatnie natnij każdy kwadrat ok. 1 cm od brzegów. W tym czasie czysty brokuł podziel na różyczki i obgotuj go w osolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej posiekaną cebulkę. Kwadraciki z ciasta francuskiego posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na środku każdego ciastka układaj różyczki brokułu, posyp podsmażoną cebulką i przykryj plasterkiem sera mozzarella (ilość według uznania).

http://www.flickr.com/photos/103700193@N07/10308124863/


Przygotowanie ciastek

Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz przez około 15 minut, aż ciasto sie zarumieni a ser się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation