Kuchnia

POEZJA SMAKU

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Składniki:

16 dużych pieczarek
1 opakowanie mrożonego szpinaku
6 suszonych pomidorów z zalewy Baresa
4 ząbki czosnku
4 szalotki (drobno posiekane)
1/2 szklanki startego sera grana padano
sól
pieprz
gałka muszkatołowa



Przygotowanie

Pieczarki myjemy, osuszamy i odcinamy nóżki.
Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku.
Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Czosnek drobno siekamy i dodać razem ze szpinakiem do cebuli. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość smażyćmy na małym ogniu, ciągle mieszając. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
Pieczarki faszerujemy masą szpinakową, posypujemy serem, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Podajemy z bagietką i zieloną sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation