Kuchnia

Pieczywa nadziewane

Quesadilla z awokado, boczkiem i serem blue

Składniki:
1 duża pszenna tortilla (albo 2 małe)
100-150 g startego żółtego sera
2 łyżki sera blue (stilton też jest dobry), rozkruszony
5-6 grubych plastrów pomidora
1/2 avocado, pokrojone w plastry
100 g boczku, pokrojony w kawałki i usmażony
1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie paski
awokado ranch dreesing: 1/8 awokado, 1/4 szklanki ranch dressing, garść drobno pokrojonej pietruszki

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C.
Na pszenną tortille nakładamy żółty ser, na całą powierzchnię.. Na połowę tortilli układamy ser blue , awokado , plastry pomidora i boczek oraz cebulę. Wkładamy to piekarnika, aż się ser roztopi i składniki się ze sobo zaczną łączyć. Wyciagamy tortille i czekamy z 1-2 minuty, aż lekko ostygnie i składamy na pół . Kroimy na 3 -4 części i każdą polewamy awokado ranch dressingiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation