Kuchnia

RYBY

BUŁKA Z CHLEBEM | Śledzie z cebulą w oleju

Co potrzeba:

6 płatów śledzi,
2 średnie cebule,
1 liść laurowy,
5 ziaren ziela angielskiego,
1 płaska łyżeczka gorczycy,
Sok z ½ cytryny,
Olej
Wykonanie:

Śledzie moczymy, jeśli są słone w wodzie, ale nie do całkowitego odsolenia, a następnie kroimy w paski szerokości ok. 2 cm. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dzielimy ją na trzy części. Do dużego słoika kładziemy pierwszą część cebuli, kropimy ją odrobiną soku z cytryny, dodajemy 2 ziarna ziela angielskiego. Na to kładziemy połowę śledzi. Następnie dajemy drugą część cebuli, kropimy sokiem z cytryny i dajemy resztę śledzi. Na wierzch dajemy resztę cebuli, dużo soku z cytryny, ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę i zalewamy wszystko olejem w takiej ilości, żeby wszystkie składniki były zakryte. Najlepsze na następy dzień.

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation