Kuchnia

RYBY

BUŁKA Z CHLEBEM | Śledzie w sosie cebulowym

Bardzo proste w wykonaniu, rewelacyjne w smaku

Co potrzeba:

800 g śledzi matiasów,
2 pełne łyżeczki musztardy sarepskiej,
1 kubek śmietany 18% (330 g),
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 duża cebula
Wykonanie:

Śledzie moczymy w kilkakrotnie zmienianej zimnej wodzie do momentu, aż będą pozbawione nadmiaru soli. Powinny być jednak nieco słone, żeby potrawa nie była jałowa. Cebulę kroimy bardzo drobno, mieszamy dokładnie ze śmietaną, musztardą i sokiem z cytryny. Do miski wkładamy wymoczone śledzie pokrojone na kawałki 2-3 cm, zalewamy sosem, mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i zajadamy.

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation