Kuchnia

kuchnia

Jagodowa miłość

Sernik na zimno z jagodami i jeżynami

Spód: 10 dag pokruszonych herbatników (najlepiej pełnoziarnistych)
1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
3 łyżki brązowego cukru
szczypta soli
5-7 łyżek stopionego masła
kilka kropli olejku waniliowego
Masa: 1 torebka żelatyny (50 g, w razie upałów można użyć nieco więcej)
1/4 szklanki wody
35-40 dag śmietankowego twarożku naturalnego
1 szklanka śmietany (36%)
1 szklanka cukru
1 łyżka soku z cytryny
3 szklanki czarnych jagód
Wierzch: 1 szklanka śmietany (36%)
1 łyżka cukru
2/3 szklanki dżemu jagodowego
1 kg czarnych jagód i/lub dojrzałych jeżyn albo czarnych porzeczek

Przepis po kliknięciu w zdjęcie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation